woensdag 28 juni 2017

Stil in de stad



Misdaadjournaliste Benthe Berg duikt, na maanden op non-actief te hebben gestaan, in de zaak van de moord op een Hongaarse prostituee. Ze komt terecht in de schimmige wereld van mensenhandel, die leidt naar de mysterieuze moordzaak op een oud-minister. Als diens dochter, een goeie vriendin van Benthe, ternauwernood een moordaanslag overleeft voelt Benthe zich verplicht de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Zelfs als dat betekent dat haar gezin uit elkaar dreigt te vallen.

Stil in de stad is het tweede boek waarin de hoofdrol is weggelegd voor Benthe Berg. Het eerste boek, In mijn bloed, vond ik een fijn boek om te lezen en ik was dan ook benieuwd naar het tweede boek.

Milou van de Will neemt in de boeken onderwerpen die een belangrijke rol spelen in de hedendaagse maatschappij.  In het eerste boek speelde pedofilie en het voor eigen rechter spelen een rol, in Stil in de stad draait het verhaal om mensenhandel. 

De schrijfster schrijft heel toegankelijk over het onderwerp, omdat het zich wel heel dicht in het leven van de hoofdpersoon Benthe afspeelt en zij er dan ook in verwikkeld raakt. 
Benthe duikt in het onderzoek als er een prostituee uit Hongarije is vermoord. Zij ontdekt een link met de aanslag die op haar vriendin is gepleegd, een gevoelig liggende moord op een minister en mensenhandel. Benthe houdt vast aan haar onderzoek. Ondertussen heeft Benthe het in haar persoonlijke leven ook niet gemakkelijk.  

In het verhaal bemerkt je dat er goed onderzoek is gedaan. Je voelt bijna de angst en emoties van de prostituees. Daarnaast wordt je ook meegenomen in het leven van Benthe zelf, haar onzekerheden en haar wankele relatie.
Een boek waar ik in het verhaal op ging en wilde doorlezen.


Stil in de stad is prima als losstaand boek te lezen, maar zelf vond ik het prettig om In mijn bloed ook gelezen te hebben. Er zijn toch stukjes in het verhaal die op het vorige boek aan de orde kwamen. Beide boeken zijn zeer de moeite waard, dus zeker geen straf om het eerste boek ook te gaan lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten