maandag 8 juli 2019

Leven en overleven




Drie Spaanse zussen emigreren begin twintigste eeuw naar de VS, waar ze het restaurant van hun overleden vader overnemen. Aanvankelijk verzetten ze zich tegen de manier van leven in New York, maar algauw beseffen ze dat ze alleen kunnen overleven als ze het restaurant ombouwen tot een variétéclub. Het krijgt de naam ‘De dochters van de kapitein’. Ieder van de drie dochters beleeft daarbij haar eigen avonturen…


De dochters van de kapitein is het fascinerende verhaal van emigranten die willen terugkeren naar hun geboorteland maar door omstandigheden gedwongen worden in het land van hun bestemming te blijven. Het is een verhaal van vallen en opstaan, van geluk en tegenspoed, van doorzetten en volhouden. En een verhaal van drie sterke vrouwen, ieder met haar eigen karakter, met samen één doel voor ogen: overleven in een bruisende stad vol vernieuwingen, en zelf opnieuw beginnen.
Het verhaal speelt zich af in de jaren '30 in New York en dan in het deel van New York waar de immigranten leven, wonen en werken. De personages worden zo beschreven dat ze voor mij gingen leven.

Het is niet een verhaal waarin alles van een leien dak gaat. Het is mooi om te zien hoe de dochters hun weg vinden in hun nieuwe thuisland. Hoe ze de liefde ontdekken en door schade en schande wijs worden. Je krijgt als lezer een blik in de wereld van de immigrant. Men blijft toch aan het thuisland Spanje denken ook al wordt het een ideaalbeeld wat men zelf schept. De schrijfstijl van Maria Duenas vindt ik persoonlijk mooi en dat gecombineerd met het verhaal het boeide me dan ook van de eerste tot de laatste pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten