maandag 3 juli 2017

Het drukken van Uitverkoren





Dinsdag 25 juni 2017 was het zover! Een klein gezelschap werd verwacht bij boekdrukkerij Wöhrmann in Zutphen, waar in ons bijzijn de tiende thriller van Linda Jansma vers van de pers zou komen rollen. Erg bijzonder, want wanneer ben je nu in de gelegenheid om een boekdrukkerij te bezoeken?
Rond 8 uur vertrokken we dan ook vol verwachting in de witte Suzuki van Puck, als tussenstop station Zwolle, waar Jacqueline zich op de achterbank wurmde.
Door allerlei omleidingen – dus buiten onze schuld – kwamen we iets later dan gepland aan in Zutphen. Daar werden we onthaald met koffie en heerlijke taart. En wat voor taart! Eén met daarop in witte chocolade de felicitatie aan Linda Jansma. Zo mooi, en het is tenslotte ook geen kleinigheid de tiende thriller! De dag werd feestelijk ingeluid.
De gastheren en – dame, Edward, Saskia en Robert Jan, hebben ons rondgeleid door de drukkerij en het is bijzonder om dan te zien hoe een boek langzaam vorm krijgt en wat er bij komt kijken eer het zover is. Geweldig om te zien! Een mooi moment voor Ilse Karman van de Crime Compagnie om Linda het eerste exemplaar van Uitverkoren te overhandigen. 


Voor een boekenliefhebber is een boekwinkel en snoepwinkel, maar een boekdrukkerij dus ook weet ik nu. Het doet bijna pijn als je afgekeurde exemplaren in papiercontainers ziet liggen. En alle omslagen van boeken die je gedrukt ziet worden; hebberig wordt je ervan!  Allemaal waren we vol van de indrukken die we opdeden.
Na de rondleiding konden we bijkomen onder het genot van een heerlijke lunch. Linda werd aan het signeren gezet, want tot onze grote verrassing en blijdschap kregen we allemaal een exemplaar mee van Uitverkoren!

Linda kreeg nog een heel ander bijzonder kado van de drukkerij overhandigd. Een drukplaat waarmee de boeken waren gedrukt, met daarop de covers van al haar tien thrillers! Prachtig aandenken aan deze geweldige dag en viering van de geboorte van de tiende thriller. 
Geweldig om hier bij te mogen zijn!


1 opmerking:

  1. Het was een geweldige dag en jullie aanwezigheid gaf hem een gouden randje!

    BeantwoordenVerwijderen