dinsdag 30 oktober 2018

Super fijne thriller van Nederlandse bodem!



MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN…'

Deze tekst ziet Dorine van Sevère, als ze nietsvermoedend haar post opent. Haar dochter Jorinde pleegde 2 maanden eerder zelfmoord. Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en komen er al snel achter dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

In 2017 debuteerde Angelique Haak met Een nieuw begin. In deze thriller, die zich in Rotterdam afspeelt, maakte de lezer kennis met Jennifer Brugman.

Nu wordt het debuut vervolgd met Uitgeschakeld, haar tweede thriller en wederom met als hoofdpersoon Jennifer.

Inmiddels is Jennifer ingeburgerd in het rechercheteam in Rotterdam en is ze moeder geworden van dochtertje Nysa. Met haar partner Ricardo gaat ze op onderzoek uit na een melding over een vreemde brief, gezonden aan de moeder van een meisje wat eerder zelfmoord pleegde. Het onderzoek zet een golf van emoties, spanningen en nog meer vreemde gebeurtenissen in beweging.

Angelique Haak bouwt het verhaal gestaag op. Je maakt kennis met Marc en Dorine de ouders van Jorinde. Zij blijven verbijsterd achter, maar is hun huwelijk wel wat het lijkt. De verschillende personages worden goed omschreven en neergezet. Af en toe dacht ik te weten welke kant het verhaal uit zou gaan, maar het ging dan net even iets anders. Een goed uitgekiend verhaal met een plot dat ik niet had kunnen voorspellen. En dan na het plot nog een teaser, waaruit blijkt dat dit niet het laatste boek kan zijn over Jennifer.

Voor Angelique Haak zal het spannend zijn geweest om haar goed ontvangen debuut te evenaren. Naar mijn mening heeft ze de verwachtingen overtroffen. Een super fijn boek, wat je boeit en slecht weg te leggen is. Niet alleen het onderzoek maar ook de personages en de ontwikkelingen in hun leven houden je aandacht vast.

Het zal nog wel even duren, maar ik ben al erg nieuwsgierig naar de volgende thriller over Jennifer Brugman. Met Uitgeschakeld heeft ze een topper afgeleverd. Rest mij te zeggen: kopen en lezen dit boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten