woensdag 12 januari 2022

Vervlogen

 


Met de verdwijning van haar zus Eleanor tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg, verandert het leven van de dan 9-jarige Claire van Klinken voorgoed. Als bijna dertig jaar later een briefje met een verontschuldiging voor Claire opduikt, besluit ze alles op alles te zetten om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd. Maar is nog te achterhalen wat die fatale zomer in Epen heeft plaatsgevonden?

Van Marijke Verhoeven las ik ook haar eerdere boeken, waaronder Onder invloed en de Kenning-serie. Marijke heeft een - vind ik - een prettige schrijfstijl. Als lezer word je snel meegenomen in haar verhalen.

In Vervlogen wordt het verhaal van en door Claire verteld. Jarenlang bracht het gezin de vakanties door in Epen, in hotel La Primavera. Tot Eleanor, de zus van Claire tijdens een zomervakantie verdwijnt. De hoofdstukken worden afwisselend in het heden en in het verleden geschreven. Zo ga je als het ware met Claire mee in het verleden en ontdek je langzaam wat zij zich herinnert van die zomer waarin haar zus verdween. In het leven van Claire speelt de verdwijning van Eleanor altijd een rol. Nu is haar vader overleden en zij gaat alleen terug naar Epen, waar haar vader ook nog jarenlang naar toe ging in de hoop een spoor van zijn verdwenen dochter te vinden.

Claire heeft een geheimzinnig briefje ontvangen en wil daarmee proberen haar zus op te sporen. Haar komst naar Epen maakt veel los en niet alleen bij Claire. Er gebeuren kleine dingen, waardoor Claire aan zichzelf lijkt te gaan twijfelen. Ze ontmoet mensen uit haar verleden en probeert bij hen ook herinneringen los te maken over de voor haar allesbepalende zomer. Dan komen stukje bij beetje herinneringen en gebeurtenissen boven. Hierdoor lijken er echter meerdere mensen te zijn die niet willen dat de herinneringen bij Claire steeds meer naar een oplossing van het verdwijningsmysterie steeds vastere vormen aanneemt. De puzzel lijkt zich op te lossen, maar dan gebeuren er dingen die Claire en dierbaren in gevaar brengen.

Een heerlijk boek wat fijn weg leest en een plot onthult waar ik niet van had durven dromen.

Een aanrader dus, net als de andere boeken van Marijke Verhoeven! Ik ben heel benieuwd wat haar volgende boek gaat zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten