dinsdag 9 januari 2018

Een heerlijk snelle thriller!


Helen Grace was een van de beste rechercheurs van Southampton, maar nu zit ze zelf in de gevangenis, te midden van de moordenaars die ze daar zelf heeft doen belanden. Ze weet dat ze maar op één manier vrij kan komen: overleven totdat haar rechtzaak voorkomt en op de een of andere manier haar onschuld bewijzen.

Maar dan wordt er een verminkt lichaam in de cel naast die van haar gevonden en vreest Helen voor haar eigen leven. Er loopt namelijk een moordenaar rond in de gevangenis en ze moet hem vinden, voordat ze het volgende slachtoffer wordt…

Wie niet weg is is alweer het zesde deel in de serie boeken over Helen Grace.                     
In dit deel verblijft Helen Grace in afwachting van haar proces in Holloway, waar ze door toedoen van Robert Stonehil is beland.
Al snel wordt duidelijk dat Holloway geen prettige verblijfplaats.Er verblijven daar immers ook flink wat vrouwen die daar zijn beland door toedoen van Helen zijn beland. Helen is dan ook voortdurend op haar hoede. Als op een nacht een medegevangene op mysterieuze wijze blijkt te zijn vermoord groeit de onrust in de gevangenis en die wordt alleen maar groter als er daarna nog meer slachtoffers vallen. Binnen de muren van de gevangenis doet Helen Grace haar best om erachter te komen wie de moordenaar is. Is het iemand van de gevangenen of is het iemand van het personeel. Langzaam ontrafelt Helen het mysterie.
Ondertussen is Charlie Brooks, de voormalig collega van Helen, nog steeds vastbesloten om Robert Stonehil op te sporen om de onschuld van Helen te bewijzen.

Het verhaal speelt zich in volle vaart af, verveelt geen moment en ik wilde tijdens het lezen maar één ding weten: wie is de dader?
Wederom heeft Alridge een geweldig verhaal neergezet. 

Een top boek. En het volgende deel, staat alweer gepland om uit te komen in 2018. Genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten