vrijdag 19 januari 2018

Wederom een ingenieuze thriller van Bernard Minier!



Na zijn eerdere ijzingwekkende thrillers voert Bernard Minier de lezer weer naar de onheilspellende Pyreneeën voor een bloedstollend duel tussen commandant Servaz en seriemoordenaar Hirtmann. De gevolgen zijn niet te overzien...

In een kerk in Noorwegen wordt een vermoorde vrouw gevonden. Inspecteur Kirsten Nigaard wordt ingeschakeld. Op het lichaam van de vrouw wordt een briefje gevonden met daarop de naam van Kirsten. Het slachtoffer blijkt werkzaam te zijn geweest op een booreiland. In een hut op het booreiland vind Kirsten foto’s, waarbij ook een foto van een blond jongetje. Achterop de foto staat ‘Gustav’ geschreven. De andere foto’s blijken van Martin Servaz te zijn. Kirsten roep te hulp van Martin in en samen moeten zij proberen te achterhalen of het inderdaad de seriemoordenaar Julian Hirtmann is die weer is opgedoken.

Deze vierde thriller van Bernard Minier over Servaz, de commandant en Hirtmann de seriemoordenaar  is wederom een ingenieus in elkaar gezet verhaal. Er zitten wendingen in het verhaal die mij als lezer verbaasden en het plot is zo mogelijk nog verrassender.
Een thriller waarvan ik weer heb gesmuld, en als ik me niet vergis dan komt er nog een deel met dezelfde twee hoofdpersonages.


** Wat me wel verbaast, is dat op de boekomslag en de site van Xander Uitgevers wordt vermeld, dat Julian Hirtmann niet op appél verschijnt in een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeeën en dat daar de Noorse inspecteur Kirsten Nigaard bij wordt geroepen. Toch een andere omschrijving dan van wat er in het boek gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten