maandag 29 januari 2018

Blogtour Voltooid.



Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?
Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR. 

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

Door de Crime Compagnie ben ik in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de blogtour van Voltooid. Waarvoor dank!

De eerste thriller van Mariska Overman, Hoofdzaak, las ik met veel plezier dus met veel nieuwsgierigheid keek ik uit naar Voltooid.

In Voltooid is Isabelle Dieudonné wederom de hoofdpersoon. Zij pakt na de veroordeling van haar broer, de draad van haar leven weer op en valt met haar neus in de boter wanneer ze als adviseur betrokken raakt bij een moordonderzoek. Isabelle verkeert meer en meer in tweestrijd; wil ze werkzaam blijven in de post mortale zorg, of lokt een baan als rechercheur haar toch meer? 
De moord is een bizarre en er volgt een tweede moord. Dan moet Isabelle samen met haar collega’s proberen een derde moord te voorkomen.

Tussen de hoofdstukken door krijgt de lezer een inkijkje in de beweegredenen van de dader en wordt tevens een maatschappelijk thema aangesneden, en wel euthanasie.

Het verhaal is weer op een boeiende wijze geschreven met kennis van zaken en met – naar mijn mening – een soort van boodschap. Het plot was voor mij onverwacht. Een goede thriller die meer dan het lezen waard is en ik ben stiekem al een beetje nieuwsgierig naar een volgend boek van Mariska Overman.


Tenslotte denk ik wel dat het fijn is om eerste Hoofdzaak te hebben gelezen. Het is dan nog eenvoudiger om je in de personage Isabelle Diedonné in te leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten