maandag 8 februari 2021

Lekkere winterthriller!

 



Erg blij was ik toen bleek dat ik één van de gelukkigen was die een vooruitleesexemplaar van Huiver van Allie Reynolds ontving. Hartelijke dank aan AmboAnthos dus! Via google ontdekte ik dat dit boek het debuut is van de schrijfster, dat maakte me extra benieuwd naar de kennismaking met deze thriller.

In Huiver van Allie Reynolds wordt Milla uitgenodigd voor een reünie in de Franse Alpen, en ze verheugt zich op een gezellig weekend met vier oude vrienden, die ze tien jaar niet gezien heeft. Ze zijn echter nog niet gearriveerd of ze realiseren zich dat er iets niet klopt. Het ressort is verlaten, de skilift die hen naar de top heeft gebracht staat stil en hun telefoons zijn verdwenen. Een spel dat ze spelen om het ijs te breken blijkt een truc om de vriendengroep te herinneren aan Milla’s beste vriendin, Saskia, die tien jaar geleden verdween en nooit werd gevonden. Milla beseft algauw dat ze niemand kan vertrouwen. Iemand heeft hen hierheen gelokt om de waarheid over Saskia te achterhalen en gaat tot het uiterste om antwoorden te krijgen. Als Milla niet oppast, kan ze zomaar de volgende zijn die verdwijnt…

Als lezer stap je met Mila in de gondel naar het ressort, in Le Rocher om boven in de bergen een reünie weekend te vieren met vier oude vrienden. Tien jaar geleden waren ze daar ook samen als groep om deel te nemen aan snow-board wedstrijden. Alleen was er toen nog iemand extra, Saskia, die er nu niet meer is.

Al snel nadat ze elkaar voor het eerst in tien jaar weer hebben ontmoet, gebeuren er vreemde dingen. Zo is niet duidelijk wie nu eigenlijk de groep heeft samengebracht voor de reünie, wie heeft de uitnodigingen verzonden? In het ressort aangekomen worden ze geconfronteerd met een spel om ‘het ijs te breken’. Er blijkt daadwerkelijk een spel te moeten worden gespeeld. Het vertrouwen in elkaar wordt enorm op de proef gesteld. Bij Mila komen herinneringen aan de verleden tijd terug; ze lijken allemaal te zijn veranderd, maar lijken ook allemaal iets te verbergen te hebben. Tien jaar geleden verdween Saskia in de bergen van Le Rocher, maar is ze wel echt verdwenen? Wie speelt het spel met hen; leeft Saskia dan toch nog?

Een fijne thriller vind ik het! Geen gruwelijke thriller, maar één met onderhuidse spanningen en een fijne schrijfstijl. Ik moest mijn best doen om het niet al te snel in één ruk uit te lezen. Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken ‘verleden’, waarin je wordt meegenomen in de wereld van het snowboarden (tien jaar terug in de tijd) en het ‘heden’. Een heerlijk boek met een goed plot!

Een nieuwe schrijfster die een fijne ontdekking blijkt te zijn. Heel benieuwd of er in de toekomst nog meer boeken van haar zullen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten