zaterdag 13 februari 2021

Welkom in Hotel Flanagans

 


In Welkom bij hotel Flanagans volgen we de bijzondere vrouwen die het illustere hotel Flanagans in Londen runnen. Dit sfeervolle verhaal zit vol emoties, bedrog, wraak en catastrofes, maar ook met fantastische personages, een krachtige verhaallijn én een gelukkig einde.

Linda Lansing heeft de leiding over het hotel sinds ze het met tegenzin van haar vader erfde. Als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse voldoet ze niet aan het plaatje van de Londense society, en dan is ze ook nog eens verwikkeld in een machtsstrijd met haar neef, die zichzelf als een veel geschiktere eigenaar voor het hotel ziet…

 

Welkom in hotel Flanagans start op oudejaarsavond 959 en is geschreven in twee verhaallijnen;  het begin van de jaren zestig in Londen en gaat terug naar 1949 en later in Fjällbacka in Zweden.

We maken kennis met Linda Lansing, eigenaresse van Hotel Flanagans. Het hotel heeft ze geërfd van haar vader, maar zij wordt op haar huis gezeten door haar tante Laura en de twee zoons Laurence en Sebastian. De tante en zoons denken dat zij het hotel op een veel betere wijze kunnen bestieren. Dan kennen ze Linda dus nog niet. Ze tilt het hotel op naar een graag bezochte plaats voor de beau-monde, ze organiseert er grote feesten en toch ontbreekt er iets in haar leven.

In het boek komen een aantal vrouwen aan bod, die ieder hun eigen sterktes, zwakheden en verwachtingen hebben. Mary, de vriendin van Linda, Emma en Ellinor, die in het hotel werken en ook de Zweeds grootmoeder van Linda. De grootmoeder speelt een grote rol in het leven van Linda. Zij motiveert Linda als ze het na het overlijden van haar vader niet ziet zitten. Op moeilijke moment in haar leven lijkt haar oma van het Zweedse platteland haar moed in te spreken: ‘Bal je vuisten in je zakken, dan straal je kracht uit’. Kracht heeft Linda op moment wel nodig in haar leven. De liefde lijkt bedrog en een hotel runnen is nog niet zo eenvoudig, ook al lijkt het allemaal glitter en glamour.

Een enorm fijn boek vind ik het! Het lezen van het verhaal voelt alsof je in een heerlijke luie luxe fauteuil van velours zit en wegdroomt en meeleeft met de personages. Personages waarvan je wenst dat hun dromen uitkomen als het hen tegenzit, met wie je helemaal meeleeft. De karakters zijn goed uitgewerkt door de schrijfster en ook de tijdsbeelden zijn mooi beschreven. Voor mij was het genieten. Naar ik heb begrepen komt er in ieder geval nog een vervolg, een trilogie zelfs! Het einde van het boek leent zich zeker voor een vervolg.Ik kijk ernaar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten