zaterdag 29 mei 2021

Dansende algoritmes

 


Van de Crime Compagnie ontving ik een recensie exemplaar van Het tango algoritme. Waarvoor hartelijk dank! Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek van Heleen van den Hoven. Het voorgaande boek Speelgoedman las ik met veel plezier.

Waar gaat het boek over:

Tot plezier van haar huisgenoten Grace en Florence behandelt wiskundelerares Emmy het zoeken naar een nieuwe danspartner als een wiskundig probleem. Ze besluiten Emmy, die dating-apps verschrikkelijk vindt, een handje te helpen.

Ondertussen verbergen de vrouwen alle drie hun eigen geheim. Tot de aankoop van een paar dansschoenen de verkeerde mensen naar hun huis in Nieuwegein leidt…

Emmy, Grace en Florence wonen samen in één huis. Grace en Florence zijn moeder en dochter en Emmy woont alleen. Emmy is niet alleen huisgenoot en goede vriendin van Grace, maar ook lerares op de school van Florence.

Grace heeft contact met een man, wie die man is blijft voor de lezer lang onduidelijk. Zij en Florence vinden dat Emmy ook weer eens een date zou moeten hebben. Emmy is dol op tango dansen en dat lijkt Grace en Florence een goed excuus voor een date. Ze besluiten samen nieuwe tangoschoenen voor Emmy te bestellen, zodat ze naar een dans-date kan. Emmy is niet alleen wiskundelerares maar ook erg goed met computers en dan met name algoritmes hebben haar interesse. Emmy lokt met de kritiek die ze via internet uit over algoritmes, mensen die hier niet van gediend lijkten te zijn. Er gebeuren vreemde dingen. Er wordt ingebroken in het huis waar ze samen wonen, er worden vreemde tiepes gesignaleerd en meer.

Toch lijkt er stiekem ook iets moois te bloeien voor Emmy en Grace. Beiden hebben ze een afspraakje. Ondertussen kampt Florence met een heel ander geheim. Veel meer wil ik eigenlijk niet vertellen. Het boek leest als een trein en ik werd regelmatig op het verkeerde been gezet.

Na Speelgoedman levert Heleen van den Hoven weer een fraaie thriller af, die boeit, goed in elkaar zit en de personages goed neer zet. Daarbij leerde ik ook nog een iets over algoritmes en de tango.

Een aanrader!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten