dinsdag 30 mei 2017

Een steekje los.




Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Ragdoll las ik als e-book, maar wat een mooi boek zoals je het ziet liggen in de boekhandel. Met name de – als de lappenpop – in elkaar genaaide versie vond ik erg mooi. Een bijzondere omslag en een bijzonder debuut van Daniel Cole.

Vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal meegenomen. Het zal je ook maar gebeuren: één lijk, bestaande uit 6 aan elkaar genaaide lichaamsdelen. En dan ook nog eens een lijk wat wordt gevonden in een flat tegenover dat van Wolf. Heeft de moordenaar daar een speciale bedoeling mee? Het blijkt een bijzondere zaak, waarin het lastig is om aanknopingspunten te vinden. Dan blijkt dat ook de ex-vrouw van Wolf bij de zaak betrokken wordt en Wolf zelf ook. De klok tikt de namen op de lijst weg en de naam van Wolf komt in snel tempo in zicht.

Dan volgt er een ontknoping waar ik wel aan heb gedacht, maar die gedachte werd ook direct door me weggewuifd met het idee ‘dat zal toch wel niet?’.


Een goed debuut dat verwachtingen wekt voor het volgende boek van Daniel Cole.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten