dinsdag 30 mei 2017

Zondagochtend breekt aan in Gambia




Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving. 

Hierboven de beknopte beschrijving van het zevende boek uit de achtdelige serie van het schrijversduo Nicci French over de psychologe Frieda Klein Zondagochtend breekt aan.

Kort voor ons vertrek naar Gambia kwam het boek uit en dus snel al het         e-book besteld en op de e-reader gezet om tijdens de vakantie te kunnen lezen.

Wat weer een heerlijk boek! Eenmaal begonnen met het eerste deel in deze serie was ik verslaafd aan Frieda Klein en haar leven. Na het lezen van dit zevende deel kan ik moeilijk wachten op het laatste deel.

In dit deel speelt ook nu weer Dean Reeve een belangrijke rol. Hij is er niet maar je voelt hem overal in het verhaal. Frieda houdt nog steeds vol dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd, zoals de politie blijft volhouden. Vraag is echter of het Dean Reeve is die haar veel ellende bezorgt. Het verhaal is weer spannend in alle lagen, bijna dacht ik met het laatste deel van de serie van doen te hebben. Toch is het nog niet afgelopen, hoe zal het verder gaan met Frieda Klein en haar dierbaren?


Een aanrader! Zoals alle voorgaande delen. Aldus een verslaafd lezeres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten