dinsdag 17 november 2020

Hej Denemarken!

 


Op verzoek van Marelle Boersma, (onder meer) bekend van haar serie Vertrekthrillers, schreef Svea Ersson ook een deel in deze serie thrillers. Van de Crime Compagnie kreeg ik een exemplaar van dit boek Hej Denemarken toegezonden. Waarvoor hartelijk dank!

Waarover gaat het boek?

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet....

Zelf ben ik nog nooit in Denemarken geweest, maar zoals het land wordt beschreven moet het naar mijn idee ook zijn. Netjes en weids qua landschap. Aan dat idee draagt de cover van het boek ook nog eens bij.

Merel weet niet goed wat ze kan verwachten als ze met haar vriend Robin naar Denemarken vertrekt. Veel tijd om aan het idee te wennen heeft ze niet, maar vol goede moed vertrekken ze naar hun nieuwe thuis. Robin start een bedrijf op en Merel probeert een leven op te bouwen in haar nieuwe huis. Al snel maken ze kennis met de nieuwe buren, maar ook stuiten ze op weerstand. Hun nieuwe leven krijgt langzaam vorm. Toch wringt er iets, en dan vooral in het gedrag van Robin.

Het verhaal wordt vanuit zowel Merel als Robin verteld. Als lezer heb je dus meer informatie dan Merel en Robin, dat geeft je als lezer een bepaald gevoel van onbehagen vind ik. Hoe meer het verhaal vordert hoe meer vreemde dingen aan het licht komen. Gebeurtenissen die kleine barstjes in het leven van Merel en Robin maken. Het verhaal neemt een wending die het verhaal weer een heel andere lading geeft.

Ik vind het een boek dat je – hoewel het niet enorm spannend is – aandacht vast houdt. Een boek om met herfstweer op de bank snel uit te lezen. En als dan ook nog The winner takes it all van Abba langskomt is de Scandinavische sfeer compleet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten