dinsdag 3 november 2020

Polygamie, of................

 



Via de #hebbanbuzz was ik één van de gelukkigen die dit boek mocht lezen beschikbaar gesteld door Xander Uitgevers. Hartelijk dank daarvoor! Altijd leuk aan een buzz van hebban mee te doen. Als lezers wissel je tijdens het lezen al ervaringen uit.

De boekbeschrijving maakte mij zodanig nieuwsgierig dat ik wilde meedoen, namelijk een thriller waarin polygamie een hoofdrol speelt. Zelf zou ik niet een man willen delen, dus benieuwd hoe de hoofdpersoon in het boek hiermee om zou gaan.

De boekbeschrijving:

Over een vrouw die ontdekt dat haar man er meerdere vrouwen op na houdt en daarbij gevaarlijke psychologische spelletjes speelt.

Je hebt die andere vrouwen nooit ontmoet. Jullie weten geen van allen van elkaars bestaan. Je weet alleen dat je jouw man maar één dag in de week ziet, vanwege zijn drukke bestaan. Maar je houdt zoveel van hem dat dit je niets kan schelen. Dat maak je jezelf tenminste wijs. Maar op een dag, bij het doen van de was, vind je een stukje papier in zijn zak: een notitie over een afspraak met een vrouw die Hannah heet. Op de een of andere manier weet je dat dit een van zijn andere vrouwen is. Je dacht dat je geen moeite had met de manier waarop je samenleefde, maar toch besluit je deze vrouw op te zoeken. Je vindt haar en sluit vriendschap met haar, onder valse voorwendselen. Hannah heeft geen idee wie jij eigenlijk bent. Op een dag zie je Hannah op een van jullie afspraken met een aantal blauwe plekken. Je vermoedt dat zij wordt mishandeld door haar echtgenoot die dus ook jouw echtgenoot is. Maar tegenover jou is hij nooit gewelddadig geweest. Wie is die man van jou eigenlijk? En hoe ver wil je gaan om de waarheid te achterhalen? Zou je je eigen leven wagen?

Thursday is getrouwd met Seth., maar Seth heeft nog twee vrouwen (maandag en dinsdag). Van deze twee vrouwen weeet Thursday weinig tot niets.Seth verdeelt zijn leven bij de vrouwen dagen in een vast patroon, hij heeft een drukke baan heeft niet een echte thuisbasis. Thursday lijkt jaar leven de polygame relatie prima te vinden. Haar familie en vrienden weten niet van haar polygame relatie. Soms is ze nieuwsgierig hoe haar man Seth zijn tijd met de andere vrouwen samen doorbrengt en fantaseert daar ook over. Door toeval ontdekt ze de naam van één van de vrouwen. Haar nieuwsgierigheidd naar de vrouw bij deze naam brengt haar ertoe op zoektocht te gaan en ze gaat zelfs zover om kennis te maken met deze vrouw. 

In het verhaal lees je dat de kinderloosheid van Thursday en Seth toch een grote rol te spelen. Op een bepaald moment komt de reden van de kinderloosheid in het verhaal naar voren. Die kinderloosheid lijkt te maken te hebben met de wijze waarop Thursday haar leven samen met Seth leidt. Thursday blijft op onderzoek uitgaan, omdat ze wil ontdekken wie de derde vrouw van Seth is. De vraag is of dit wel zo’n goed idee is. Thursday ontdekt steeds meer dingen over haar man, die haar laten twijfelen aan de relatie die ze hebben. Kan ze Seth wel vertrouwen?

Het boek is een psychologische thriller, de spanning komt alleen naar mijn mening laat op gang. Je voelt als lezer wel dat er meer aan de hand is en je leest dan ook door om daar achter te komen. Soms was de gedachtegang van Thursday zodanig dat ik er als lezer ook van in de war raakte. Waren haar gedachten de werkelijkheid of ging haar fantasie met haar op de loop? Toch is er dan een enorme plottwist die ik niet direct zag aankomen.

Een lekker boek, die volgens mij als diepere laag heeft, dat je jezelf kwijt kunt raken door een ingrijpende gebeurtenis en dan een manier zoekt om toch je leven te kunnen leiden.

Lezenswaardig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten