donderdag 12 november 2020

Wacht maar af!

 


Van de Crime Compagnie ontving ik de nieuwste en alweer de 26ste thriller van Loes den Hollander. Hartelijk dank!

In deze thriller heeft Loes den Hollander autobiografische elementen verwerkt. In maart 2018 kreeg zij een herseninfarct, waar ze gelukkig weer helemaal van is hersteld. Van de eerste paar weken na haar hersenbloeding kan zij zich niet meer herinneren, terwijl het voor de buitenwereld leek of zij normaal functioneerde. Toch was dat niet het geval, want haar korte termijngeheugen liet haar in de steek. Dit gegeven verwerkte ze in  Wacht maar af. Hierin overkomt de hoofdpersoon iets soortgelijks

De boekbeschrijving:

Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze de hersenbloeding kreeg en ze voelt zich allesbehalve zichzelf. Maar zijn alle veranderingen wel aan haar ziekte toe te schrijven of is er meer aan de hand?

Franke is samen met Brent. Met haar ex-man Dries en zijn huidige vrouw Atty hebben ze een goed contact, net als met haar halfzus Vivian. Als Franka haar moeder gaat bezoeken - omdat die geweldig nieuws heeft te melden - weet ze nog niet dat haar leven daarna volledig op zijn kop zal staan.

Ze komt bij in een revalidatiecentrum, waar ze herstellende blijkt te zijn van een herseninfarct wat ze heeft gehad. Van de weken vlak na het herseninfarct kan ze zich niets herinneren.Ook niet dat haar moeder is overleden. Er is veel gebeurd in die periode, waarin ze kennelijk wel bij bewustzijn is geweest, maar ze zich dat niet heeft beseft. Langzamerhand wordt het weer helder in haar hoofd. Toch is het alsof er vreemde dingen gebeuren, of ligt dat aan haar eigen gedachten? Franka wordt hier heel onzeker van. Gelukkig zijn daar Brent, Dries, Atty en Vivian nog, die haar bijstaan. Of toch niet?

Een thriller waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd. De personage Franka wordt goed neergezet, soms is het alsof je mee in haar hoofd gaat zitten. Net als zij denk je dingen zeker te weten en begint daar later weer aan te twijfelen. Het moet heel naar en verwarrend zijn om zoiets mee te maken.

Loes den Hollander beschrijft de twijfels en gedachten goed, hierbij heeft ze uit haar eigen ervaringen geput. Met deze thriller is er toch ook iets goeds uit die nare periode voort gekomen. Het verhaal heeft een goed en onverwachte ontknoping, de schrijfstijl van Loes is prettig als altijd.

Al met al een fijne thriller!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten